Drikke, smoothie og te

Grøn smoothie

Ingredienser: (2 pers) 

1 god håndfuld frisk spinat(eller frossen)

1 avocado(uden sten og skræl)

5 cm ingefær

½ æble

Saft af 1 lime

Lidt frisk grøn mynte som pynt

 

Fremgangsmåde:

  • Spinat, avocado, revet ingefær samt æbletern og limesaft kommes i en blender.
  • Kør til konsistensen er som en smoothie. Spæd op med vand, hvis der mangler væde.

Solbærsmoothie

(1 person)

100 g solbær  
1 dl ufiltreret æblemost
2 dl kokosyoghurt (lavet af 2 dl kokosmælk+ probiotika) Mælk opvarmes og probiotika forsigtigt tilføres. Sættes på et varmt sted i mindst 24 timer (bedre 36 timer).
1 spsk. quinoaflager
1 tsk mandelsmør
1 tsk revet ingefær
1 tsk hybenpulver
1 tsk fin lakridsrodspulver

Det hele blandes sammen i en foodprocessor.

Jordbærsmoothie

4 pers

  • 400 g. jordbær  
  • 2 bananer 
  • 50 g mandler
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. lakridspulver
  • Reven skal af ½ citron
  • 4 dl. kokosmælk
  • 3 spsk. hørfrøolie

Det hele undtagen olien, blendes til en jævn og cremet drik. Olien tilsættes lige inden servering.

Grøn smoothie

 

1 dl. kokosmælk
1 banan uden skræl
¼ ananas uden skræl
1 lime med skræl
1 håndfuld spinat
1 æble
 
Blendes og nydes afkølet.

Brændenælde juice

2 æbler

½ citron med skræl

2 store håndfulde friskpressede brændenælder

¼ agurk

hørfrøolie

 

Skyl og rens alle ingredienser og kom dem i en juicemaskine.

Tilsæt hørfrøolie og et par isterninger til din juice.

 

Ingefærshot

Ingredienser:

5 cm ingefær

5 cm gurkemejerod

1 citron

1 æble

1 rød peber.

1 knivspids peber (som tilsættes den færdige juice)

Sådan gør du:

Rengør og pres alle ingredienserne i en juicemaskine.

 

Grøn Juice

(4 store glas)
8 æbler
6 blegselleri
150 g frisk spinatblade
1,5 agurker
1 citron
10 cm ingefær
4 tsk. friskkværnet hørfrø tilsættes til sidst 

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, underviser på Kostakademiet og ejer af www.sundfokus.dk)

Orange juice

4 personer

2 appelsiner

2 stave blegselleri 

5 mellemstore gulerødder

4 gurkemejerødder 

5 cm ingefær

1/4 rød chili 

Alt køres gennem juicemaskine og nydes afkølet

 

Smoothie med brændenælder



1 banan uden skræl
¼ ananas uden skræl
1 lime med skræl
1 håndfuld spinat
1 håndfuld brændenælder
 
Blendes og nydes afkølet.

 

Bær smoothie med kokosvand

(4 store glas)
300 g frosne bær (jordbær, blåbær, hindbær eller melon)
2 modne bananer (frosne)
1/2 spsk. kanel
1/2 revet citronskal
1 x kokosvand (ca. 3 dl)
3/4 l. Rismælk
3 spsk. Hørfrø ( kværnet)

Kom alle ingredienser i en blender og kør det godt sammen. Tilsæt 1 tsk friskkværnet hørfrø i hvert glas.

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, underviser på Kostakademiet og ejer af www.sundfokus.dk)

 

Ingefær, æble og gulerodsjuice

2-4 cm ingefær, skrællet
3 æbler, gerne røde
3-4 gulerødder
Kør alle ingredienserne gennem en juicer. Fordel juicen i glas og server den straks, mens juicen stadig er frisk.
(pulpen kan bruges i bagværk!)

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)

 

Ingefær-ananas-smoothie

½ ananas, skrællet og uden de brune ”pletter” og ananassen skæres i grove bidder
2 stilke bladselleri, skåret i grove tern
2-3 cm ingefær, skrællet og finthakket
Kom ingredienserne i en blender og kør til en cremet, ensartet drik. Tilsæt lidt vand, hvis det hjælper, så ingredienserne lettere kan blendes – eller du ønsker en tyndere konsistens.
(I en smoothie får du også glæde af fiberindholdet i frugt og grønt.)

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)
 

Persille smoothie



(2 pers.)
1 banan
½ avocado
1 håndfuld frisk persille
2 cm ananas uden skræl
4-5 dl. Rismælk
1 spsk olivenolie

Blend alle ingredienser i ca. 1 min. og drik med det samme.

 

Sød ingefærsjuice

2 store gulerødder
2 cm ingefær
3 appelsiner (uden skræl- men lad gerne den hvide hinde sidde – den er propfyldt med C- vitamin)
1 dusk persille
Tilsæt 1/2 chili for ekstra slimløsende og hostestillende effekt.

Kør det hele gennem en juicer og drik med det samme.

(Opskrift fra Caroline Fibæk, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.carolinefibaek.dk)


 

Mandel-mango-dessert

(eller morgenmad)


Foto: fotolia.com

(1 person)
1½ dl mandelmælk
1 spsk. mandelsmør
½ avocado
1 spsk. chiafrø
100 g frossen mangotern
Lidt reven skal af usprøjtet citron- eller appelsinskal
Kom alle ingredienserne i en blender, i samme rækkefølge som på listen. Kør ingredienserne til en tyk, cremet smoothie, som hældes i en skål og toppes med frysetørrede havtorn og ristede kokosflager.

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk )

 

Grinebider


Foto: High on life

1 dl. frisk eller frosset broccoli 1 avokado
1 dl. frosset mango
1 banan
2 passionsfrugter
2 dl. ris-, mandel- eller sojamælk
1 håndfuld isterninger

Blend alle ingredienser og tilføj mere væske hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt evt. en spsk. kvalitetsolie.

(Opskrift fra juiceekspert Mads Bo’s bog ““Flydende Magi – juicer og smoothies til børn”. Bogen kan købes i alle danske boghandlere og på www.highonlife.dk)

 

Grøn kokossmoothie


(pr. person)
2 dl kokosvand
1 spsk. sojayoghurt
1 stor håndfuld spinat
1 banan

Kom alle ingredienserne i en blender og kør til blandingen er jævn og glat.
 

Rød smoothie

75 g cashewnødder
3½ dl kokosvand eller almindeligt vand
100 g jordbær
2 dadler, uden sten, grofthakkede
¼ tsk. kardemomme

Kom nødderne i en skål, dæk dem med vand (ikke det vand der er nævnt i opskriften) og lad det stå 3-4 timer. Hæld vandet fra. Kom nødderne i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend til en glat og jævn smoothie, der fordeles i 4 glas.

(Smoothie-opskrifter fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)

 

Brændenældesaft til flere formål


Foto: Fotolia.com


En håndfuld friske brændenældeskud kommes i en skål og overhældes med en halv liter kogende vand. Blandingen trækker i en time og saften sies fra. Drik en kop to til tre gange daglig under en kur. Brændenældesaften egner sig også som skyllemiddel ved sart hovedbund og livløst hår.
 

Rødbedefrisker



1 stor rødbede
½ citron
2-3 cm frisk ingefær
4-5 ”stilke” frisk broccoli ca 500 g
1 stilk blegselleri
2 gulerødder
1 æble
lidt hybenpulver
hørfrøolie
 
Køres i saftpresser, lidt hybenpulver røres i, serveres i portionsglas med et dryp hørfrøolie.

(Opskrift fra Grete Nisgaard.)
 

Firestarter

1 citron med skræl
3 cm ingefær
1 æble
1 tsk. cayenne pepper

Pres ingefær, citron og æble i en juicemaskine.
Tilsæt cayennepeber i kanden og rør rundt inden servering.

(Opskrift fra Juicemester Mads Bo, www.highonlife.dk)
 

Grøn juice

1 blegselleri
5 cm squash
2 æbler
1 stor håndfuld spinat
1/4 økologisk citron
1-2 cm ingefær

Kom det hele i juicepresseren.

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, www.sundfokus.dk)
 

Flydende guld



Flydende GULD – flydende vitaminer – kært barn har mange navne! Boost din sundhed med grøntsagssafter.
(2-3 glas)

2 æbler
2 gulerødder
3 cm rødkål
1 rødbede
5 cm ananas
1 cm ingefær
1 spsk friskkværnet hørfrø røres i til sidst

Kom det hele i juicepresseren. Tilsæt evt friskkværnet hørfrø, så optages vitaminerne bedst. Tilsæt isterninger så den bliver dejlig kold og frisk.

(Opskrift og billede fra Kostvejleder Mia Sørensen, www.sundfokus.dk)
 

Nyheder

Opskrift: Rødgrød
21/09 2017 kl. 13:38
Få opskriften
Vi starter et nyt hold op i september 2018   Læs ...
Læs mere om Eva og de 2 andre oplægsholdere, der kommer ...
Perfekt menu til hverdag og fest!   Få opskriften ...
Nyhedsbrev uge 38
21/09 2017 kl. 10:27
Læs nyhedsbrevet

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev