Drikke, smoothie og te

Morgenfrisk

 

3 agurker

200 g ingefær

8 æbler

2 kg gulerødder

5 appelsiner

2 bt persille

Grøntsager og frugt vaskes og køres igennem saftpresseren

Grøn smoothie

Ingredienser: (2 pers) 

1 god håndfuld frisk spinat(eller frossen)

1 avocado(uden sten og skræl)

5 cm ingefær

½ æble

Saft af 1 lime

Lidt frisk grøn mynte som pynt

 

Fremgangsmåde:

  • Spinat, avocado, revet ingefær samt æbletern og limesaft kommes i en blender.
  • Kør til konsistensen er som en smoothie. Spæd op med vand, hvis der mangler væde.

Solbærsmoothie

(1 person)

100 g solbær  
1 dl ufiltreret æblemost
2 dl kokosyoghurt (lavet af 2 dl kokosmælk+ probiotika) Mælk opvarmes og probiotika forsigtigt tilføres. Sættes på et varmt sted i mindst 24 timer (bedre 36 timer).
1 spsk. quinoaflager
1 tsk mandelsmør
1 tsk revet ingefær
1 tsk hybenpulver
1 tsk fin lakridsrodspulver

Det hele blandes sammen i en foodprocessor.

Jordbærsmoothie

4 pers

  • 400 g. jordbær  
  • 2 bananer 
  • 50 g mandler
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. lakridspulver
  • Reven skal af ½ citron
  • 4 dl. kokosmælk
  • 3 spsk. hørfrøolie

Det hele undtagen olien, blendes til en jævn og cremet drik. Olien tilsættes lige inden servering.

Grøn smoothie

 

1 dl. kokosmælk
1 banan uden skræl
¼ ananas uden skræl
1 lime med skræl
1 håndfuld spinat
1 æble
 
Blendes og nydes afkølet.

Brændenælde juice

2 æbler

½ citron med skræl

2 store håndfulde friskpressede brændenælder

¼ agurk

hørfrøolie

 

Skyl og rens alle ingredienser og kom dem i en juicemaskine.

Tilsæt hørfrøolie og et par isterninger til din juice.

 

Ingefærshot

Ingredienser:

5 cm ingefær

5 cm gurkemejerod

1 citron

1 æble

1 rød peber.

1 knivspids peber (som tilsættes den færdige juice)

Sådan gør du:

Rengør og pres alle ingredienserne i en juicemaskine.

 

Grøn Juice

(4 store glas)
8 æbler
6 blegselleri
150 g frisk spinatblade
1,5 agurker
1 citron
10 cm ingefær
4 tsk. friskkværnet hørfrø tilsættes til sidst 

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, underviser på Kostakademiet og ejer af www.sundfokus.dk)

Orange juice

4 personer

2 appelsiner

2 stave blegselleri 

5 mellemstore gulerødder

4 gurkemejerødder 

5 cm ingefær

1/4 rød chili 

Alt køres gennem juicemaskine og nydes afkølet

 

Smoothie med brændenælder



1 banan uden skræl
¼ ananas uden skræl
1 lime med skræl
1 håndfuld spinat
1 håndfuld brændenælder
 
Blendes og nydes afkølet.

 

Bær smoothie med kokosvand

(4 store glas)
300 g frosne bær (jordbær, blåbær, hindbær eller melon)
2 modne bananer (frosne)
1/2 spsk. kanel
1/2 revet citronskal
1 x kokosvand (ca. 3 dl)
3/4 l. Rismælk
3 spsk. Hørfrø ( kværnet)

Kom alle ingredienser i en blender og kør det godt sammen. Tilsæt 1 tsk friskkværnet hørfrø i hvert glas.

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, underviser på Kostakademiet og ejer af www.sundfokus.dk)

 

Ingefær, æble og gulerodsjuice

2-4 cm ingefær, skrællet
3 æbler, gerne røde
3-4 gulerødder
Kør alle ingredienserne gennem en juicer. Fordel juicen i glas og server den straks, mens juicen stadig er frisk.
(pulpen kan bruges i bagværk!)

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)

 

Ingefær-ananas-smoothie

½ ananas, skrællet og uden de brune ”pletter” og ananassen skæres i grove bidder
2 stilke bladselleri, skåret i grove tern
2-3 cm ingefær, skrællet og finthakket
Kom ingredienserne i en blender og kør til en cremet, ensartet drik. Tilsæt lidt vand, hvis det hjælper, så ingredienserne lettere kan blendes – eller du ønsker en tyndere konsistens.
(I en smoothie får du også glæde af fiberindholdet i frugt og grønt.)

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)
 

Persille smoothie



(2 pers.)
1 banan
½ avocado
1 håndfuld frisk persille
2 cm ananas uden skræl
4-5 dl. Rismælk
1 spsk olivenolie

Blend alle ingredienser i ca. 1 min. og drik med det samme.

 

Sød ingefærsjuice

2 store gulerødder
2 cm ingefær
3 appelsiner (uden skræl- men lad gerne den hvide hinde sidde – den er propfyldt med C- vitamin)
1 dusk persille
Tilsæt 1/2 chili for ekstra slimløsende og hostestillende effekt.

Kør det hele gennem en juicer og drik med det samme.

(Opskrift fra Caroline Fibæk, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.carolinefibaek.dk)


 

Mandel-mango-dessert

(eller morgenmad)


Foto: fotolia.com

(1 person)
1½ dl mandelmælk
1 spsk. mandelsmør
½ avocado
1 spsk. chiafrø
100 g frossen mangotern
Lidt reven skal af usprøjtet citron- eller appelsinskal
Kom alle ingredienserne i en blender, i samme rækkefølge som på listen. Kør ingredienserne til en tyk, cremet smoothie, som hældes i en skål og toppes med frysetørrede havtorn og ristede kokosflager.

(Opskrift fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk )

 

Grinebider


Foto: High on life

1 dl. frisk eller frosset broccoli 1 avokado
1 dl. frosset mango
1 banan
2 passionsfrugter
2 dl. ris-, mandel- eller sojamælk
1 håndfuld isterninger

Blend alle ingredienser og tilføj mere væske hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt evt. en spsk. kvalitetsolie.

(Opskrift fra juiceekspert Mads Bo’s bog ““Flydende Magi – juicer og smoothies til børn”. Bogen kan købes i alle danske boghandlere og på www.highonlife.dk)

 

Grøn kokossmoothie


(pr. person)
2 dl kokosvand
1 spsk. sojayoghurt
1 stor håndfuld spinat
1 banan

Kom alle ingredienserne i en blender og kør til blandingen er jævn og glat.
 

Rød smoothie

75 g cashewnødder
3½ dl kokosvand eller almindeligt vand
100 g jordbær
2 dadler, uden sten, grofthakkede
¼ tsk. kardemomme

Kom nødderne i en skål, dæk dem med vand (ikke det vand der er nævnt i opskriften) og lad det stå 3-4 timer. Hæld vandet fra. Kom nødderne i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend til en glat og jævn smoothie, der fordeles i 4 glas.

(Smoothie-opskrifter fra Anne van der Merwede, underviser på Kostakademiet. Læs mere på www.avdm.dk)

 

Brændenældesaft til flere formål


Foto: Fotolia.com


En håndfuld friske brændenældeskud kommes i en skål og overhældes med en halv liter kogende vand. Blandingen trækker i en time og saften sies fra. Drik en kop to til tre gange daglig under en kur. Brændenældesaften egner sig også som skyllemiddel ved sart hovedbund og livløst hår.
 

Rødbedefrisker



1 stor rødbede
½ citron
2-3 cm frisk ingefær
4-5 ”stilke” frisk broccoli ca 500 g
1 stilk blegselleri
2 gulerødder
1 æble
lidt hybenpulver
hørfrøolie
 
Køres i saftpresser, lidt hybenpulver røres i, serveres i portionsglas med et dryp hørfrøolie.

(Opskrift fra Grete Nisgaard.)
 

Firestarter

1 citron med skræl
3 cm ingefær
1 æble
1 tsk. cayenne pepper

Pres ingefær, citron og æble i en juicemaskine.
Tilsæt cayennepeber i kanden og rør rundt inden servering.

(Opskrift fra Juicemester Mads Bo, www.highonlife.dk)
 

Grøn juice

1 blegselleri
5 cm squash
2 æbler
1 stor håndfuld spinat
1/4 økologisk citron
1-2 cm ingefær

Kom det hele i juicepresseren.

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, www.sundfokus.dk)
 

Flydende guld



Flydende GULD – flydende vitaminer – kært barn har mange navne! Boost din sundhed med grøntsagssafter.
(2-3 glas)

2 æbler
2 gulerødder
3 cm rødkål
1 rødbede
5 cm ananas
1 cm ingefær
1 spsk friskkværnet hørfrø røres i til sidst

Kom det hele i juicepresseren. Tilsæt evt friskkværnet hørfrø, så optages vitaminerne bedst. Tilsæt isterninger så den bliver dejlig kold og frisk.

(Opskrift og billede fra Kostvejleder Mia Sørensen, www.sundfokus.dk)
 

Nyheder

Går du og venter på at læse til kostvejleder? Så kan ...
Kostakademiet fortsætter
02/11 2017 kl. 07:53
Kostakademiet fortsætter Det er med stor glæde, ...
Få opskriften
Hør om Kostvejlederuddannelsen
23/10 2017 kl. 10:12
Kom til vores årlige informationsdag lørdag den 11. ...

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev