Frokost/aftensmad til børn

Grovhakkede fiskefrikadeller

250 gr laksefilet

250 gr hellefisk eller anden hvid fisk

2-3 tsk. salt

1 løg 

2-3 spsk. rismel

1 dl soyafløde

Friskkværnet peber 

En god håndfuld krydderurter (fx persille)

 

Hak fisken groft med en stor skarp kniv. Bland farsen med hakket løg, mel, æg, soyafløde, persille, salt og peber og rør grundigt med en grydeske. Lad farsen trække i køleskabet i 20 minutter.

 

Fritter af søde kartofler

 

 

1 Sød kartoffel

2 spsk. olivenolie

1 spsk. rosmarin

1 tsk. Salt / peber

Skær kartoflen i strimler

Kom alle ingredienserne i en stor skål og bland det hele sammen,

og læg dem på en bradepande og bag dem ved 220 grader i 25 min.


Fritter af Squash

 

 

1 Squash

1 kop sesamfrø

1 spsk. basilikum

1 fed hvidløg

2 æg

1 tsk. Salt / peber

Kom sesamfrø, basilikum, hvidløg og salt/peber i en skål og bland det hele sammen,

Skær Squash i strimler og dyp Squash i sammenpisket æg og derefter i urte/sesampaneringen.

Læg dem på en bradepande og bag dem ved 220 grader i 20 min.



Fritter af gulerødder

 

 

5 store gulerødder

2 spsk. olivenolie

1 spsk. persille

1 tsk. paprika

1 tsk. salt / peber

Skær gulerødderne i strimler

Kom alle ingredienserne og gulerødderne i en stor skål og bland det hele sammen,

og læg dem på en bradepande og bag dem ved 220 grader i 25 min.

 


Remoulade

 

4 personer

 

5 spsk mayo

3 spsk soyayoghurt

2 spsk æbleeddike

1 tsk karry

1 tsk gurkemeje

1 tsk kokossukker

2 spsk olivenolie

200 g knoldselleri 

150 g gulerødder og pastinak

1 løg

50 g syltede agurker 

30 g kapers

Rør dressing af mayo, youghurt, eddike, karry, gurkemeje, kokossukker og olivenolie.

Gin grøntsagerne og sauter 2-3 min til det er mørt. Afkøl.

Skær syltede agurker i små tern. Bland det hele dammen og lad det trække i 1 time.

 

 


Råkostsalat med spidskål og granatæblekerner

 

Til 4 personer

 

Spidskålsalat:

½ spidskål

3 store gulerødder

2 pærer eller æbler, fx et af hvert

½ granatæble

50 g valnødder

 

Dressing:

½ granatæble

1 skalotteløg

salt/peber

5 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Snit spidskål og gulerødder fint og pil granatæblekernerne ud af ”huset”. Skær pære/æble i små tern. Vend spidskål, gulerødder, granatæblekerner og pære/æble sammen. Drys med valnødder.

 

Pil løget og kom det i en minihakker sammen med de resterende granatæblekerner, salt og peber. Blend det fint og tilsæt til sidst olien lidt af gangen. Server evt. salaten med dressingen ved siden af.

Nyheder

Kostakademiet fortsætter
02/11 2017 kl. 07:53
Kostakademiet fortsætter Det er med stor glæde, ...
Få opskriften
Hør om Kostvejlederuddannelsen
23/10 2017 kl. 10:12
Kom til vores årlige informationsdag lørdag den 11. ...
Opskrift: Bagt ørred
23/10 2017 kl. 10:09
Få opskriften

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev