Kager, frugt og sødt

Bananis og banankage

6-7 personer

 

Banankage med hindbær 

 

4 spsk. Kokospalmesukker - 5 æg - 3 modne bananer - 75 g. kokosmel - 1 stor tsk. Bagepulver -  1 tsk. Vaniljepulver - ½ tsk. Kardemomme - 150 g. mandler - 200 g. tørrede dadler - 50-70 g. mørk chokolade -  Frysetørrede hindbær eller gojibær.

Kokospalmesukker køres i foodprocessor sammen med æg til en fin luftig masse. Tilsæt bananer, og kokosfibrene iblandet bagepulver og krydderier. Kom mandler og dadler (samt vand) i maskinen og kør det hele, indtil du har en ensartet masse. Smør en tærteform med kokosolie (eller olivenolie) og hæld dejen i. Bag ved 160 grader i ca. 40-45 minutter midt i ovnen. Så snart kagen er ude af ovnen, puttes små stykker mørk chokolade på kagen - og når det er smeltet, smøres det ud over hele kagen. Drys med finthakkede frysetørrede hindbær (kokosmel eller hakkede mandler kan også sagtens bruges) Dejen skal være rimelig tyk

 

 

Banan og chokoladeis 

4-6 frosne bananer (skåret i skiver)

1 tsk. vaniljepulver

100 g. mørk chokolade

 

 

Pynt

granatæblekerner 

Bananer og vaniljepulver, køres på foodprocessor til en cremet masse

Hakket chokolade vendes i

Pyntes med granatæblekerner

 

Bagte æbler med knas

 

12 æbler

25 g. marcipan

25 g. hakket mørk chokolade (85 %)

30 g. hakkede hasselnødder

30 g. kokosmel

25 g. hakkede dadler

1 tsk.. Kanel

5 spsk kokosolie

Alle ingredienser blades sammen. Udhul æblet og sæt marcipan i bunden. Fyld massen i

Bages ved 175 grader i ca 40 min

 

Creme

4 dl. kokosmælkfløde

1 tsk. Vaniljepulver

Skær kernehuset ud på æblerne. Bland alle ingredienser (undtagen marcipan) og prop det ned i æblerne. Luk enderne med marcipan

Bages i ovnen ved 175 grader i ca 25 min/indtil æblerne falder lidt sammen

 

Is lavet på banan og chokolade

 

Ca. 6 personer

 

Ingredienser

 

6 bananer i skiver frosne

200 g mørk chokolade

2 tsk. vaniljepulver

1 dl mandelmælk

 

Fremgangsmåde:

  • Ingredienserne blendes og fryses en time, hvorefter de kan laves til kugler og serveres.

 

Rødgrød

 

Rødgrød: 4-6 personer

 

1 kg blandede røde bær
2 dl æblemost
1 vaniljestang
3 spsk. kokossukker 
2 spsk. kartoffelmel

5 dl mandelmælk

  • Bær renses og bringes i kog med æblemost, kokossukker og vanilje, koges forsigtigt i ca. 5 min. Smages til og tages af varmen.
  • Kartoffelmel røres ud i lidt vand og røres forsigtigt i grøden, hvorefter den afkøles.
  • Serveres med kold mandelmælk

Proteinlækre chokolademuffins



Lav de lækreste chokolademuffins med sorte bønner. Hvis du ikke kan lide bønner, så bag dem alligevel. Du smager ikke bønnerne, men de bidrager til gode proteiner!

(12 stk)

3/4 dåse sorte bønner

2 spsk. sorte sesamfrø

100 g mandler

6 æg

125 g dadler (uden sten)

4 spsk. kokosolie

35 g kakaopulver

80 g grofthakket chokolade 70%

1 modne bananer

1/2 tsk. natron

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

 

Mandler blendes til mel. Bønnerne tilsættes sammen med de øvrige ingredienser, som røres til en jævn masse i foodprocessoren – UNDTAGEN chokoladen. Hæld massen i en skål og tilsæt kakaopulver og hakket chokolade. Muffins forme smøres godt med olie, og dejen kommes i. Bages ved 175° i ca. 25 minutter og afkøles.

 

Rå Brownie

(10 pers.)
230 g valnødder
230 g friske dadler
60 g kakao pulver
50 g kokosmel
1 tsk. Vanilje
½ tsk. Himalayasalt

Hak valnødder fint i minihakker – hældes i en skål. Kakaopulver, kokosmel, vanilje og salt blandes i. Hak dadler i foodprocessor og kom over i skålen. Ælt med hænderne til en klistret masse.Fordel ud i en form og pres det sammen med hænderne eller en dejskraber.

Topping:
1 dl vand
40 g kokosolie
½ tsk. vanilje
30 g kakaopulver
150 g friske dadler

Hak dadler med foodprocessor. Bland resten af ingredienserne i. Smør med cremen på bunden og lad det trække i køleskabet gerne natten over.

Rabarbercrumble med kokosskum

 

 

Rabarbercrumble med kokosskum
Ingredienser:
1 bdt. Rabarber

Crumble
2 bananer
100 gram hakkede mandler
100 gram havregryn
100 gram kokosmel
2 spsk. ahornsirup

Sådan gør du:
Skyl rabarberne og snit dem i skiver. Fordel dem i bunden af et ildfast fad.
Mos bananer og bland de øvrige ingredienser i. Fordel den færdige crumble ud over rabarberne. Bag den i ovnen ved 200 grader i alm. ovn i 20 minutter eller til din crumble har fået en fin farve.

Kokosskum med vanilje og kanel
1 dåse kokosmælk(änglemarks er uden bispefenol og bliver lækker cremet)
Sæt dåsen køleskab ca. 3 timer før brug. Pisk den massen til den er luftig.
Tilsæt lidt vaniljepulver, kanel og evt. lidt ahornsirup

Kokostoppe med mørk chokolade

20 stk.
250 g. kokosmel
200 g. dadler
2 æg
cirka 1 dl vand
1 knivspids salt
50 g. mørk chokolade til at dyppe toppene i (gerne 70-85%)

Alle ingredienser køres sammen i foodprocessoren. Form kokostoppene med hænderne eller en ske og bag dem i ca. 10 min. Ved ca. 175 g. i varmluftsovn. Kokostoppene dyppes i chokolade, efter afkøling.

Støt Brysternes isdessert a la Kostakademiet

400 gram frosne bananer (skåret i skiver uden skræl)
300 gram frosne jordbær
75 gram dadler
2 tsk. lakridspulver
1 tsk. vaniljepulver
 
Bananer og jordbær tages ud af fryseren ca. 15 min. før
Kør det hele på foodprocessor til en cremet masse

Pynt med granatæblekerner og evt. hjemmelavede chokoladeknapper af 85 % mørk chokolade

Raw lagkage med kokos og hindbær

Ingredienser

BUND
14 dadler (uden sten)
100 g mandler
1 knivspids himalayasalt
1/2 tsk. vaniljepulver

FYLD
200 g usaltede cashewnødder, udblødt i vand natten over
Saft fra 1 stor citron
1 dl kokosmel
1 dl ahornsirup
1 tsk. vaniljepulver
2 dl tyk kokosmælk
100 g hindbær (friske eller frosne)


Fremgangsmåde
BUNDEN (1. lag)
Hak mandler på foodprocessor og tilsæt resten af ingredienserne, og
Blend godt. Fordel massen i en springform smurt i kokosolie eller beklædt med bagepapir.

FYLD: DET HVIDE LAG i midten (2. lag)
Blend alt undtagen hindbær i foodprocessor til massen er lækker og cremet. Fordel halvdelen på bunden og sæt i fryseren i en times tid.

FYLD: DET PINK LAG øverst (3. lag)
Tilsæt hindbær til den anden halvdel af fyldet og blend - fordel på det hvide lag. Sæt kagen i fryseren i en time og tag den ud  ca. 30 min. Inden den skal spises og pynt af med friske bær - kun fantasien sætter grænser.

 

Rabarber kompot 

(5 Pers.)
500 g rabarber
50 g sukrin

Topping:
75 g nødder
100 g havregryn
2 spsk chiafrø
75 g kokosmel
1 tsk kanel
1 spsk honning

Creme:
2 dl kokosfløde
1 tsk vaniljepulver
 
Snit rabarberne i cirka 2 cm skiver. Kog dem sammen med sukrin og vaniljen, cirka 10 min. Køl af. Rist ingredienserne til toppingen. Pisk kokosføden med vaniljepulver og citronsaft. Anret i portionsglas.

Hampeproteinbarer med mandler

 

(ca. 8 stk.) 

Ingredienser:

100 g hørfrø

250 g dadler

3 spsk. hampeproteinpulver

130 g mandler

2 tsk. lakridspulver

1 tsk. kanel

40 g frisk ingefær

Revet citronskal – evt. lidt saft

2 spsk. kokosolie

½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Kværn hørfrø i en kaffekværn. Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Kør til jævn masse. Form til barer eller kugler. 

Pynt med frysetørret hindbær eller tørrede morgenfrueblade – kun fantasien sætter grænser

 

Chokoladepastiller



20-40 stk.
150 g mørk chokolade
30 g smuttede mandler
50 g hasselnødder
Tørrede granatæble
Smeltning og temperering af chokolade:
Hak chokoladen fint.

Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader - brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den usmeltede chokolade ikke smelter efter 4-5 minutters omrøring, kan du tilsætte resten af den smeltede chokolade. Chokoladen skal optimalt være 30-31 grader og må ikke blive over 34 grader. Den er på dette tidspunkt meget tyk.

Pynt:
Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, eller på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af. Lav 4-5 pastiller af gangen: Smør chokoladen ud i runde cirkler på et stykke bagepapir, så tykt som muligt og ca. 3 cm i diameter. Pynt pastillerne af med hakkede mandler, hasselnødder og granatæble kerner. Lad pastillerne størkne, og lav flere hold pastiller, til al chokolade og pynt er brugt. Opbevar de afkølede chokoladepastiller i en lufttæt beholder.
 
TIP: Metoden til smeltning af chokolade, sikrer at den størkner hurtigt og får det lille knæk, som gør den knækker. Hvis du vil tilsætte ekstra krydderi, kan du drysse chokoladepastillerne med lidt chiliflager eller lakridspulver.  Du kan bruge alle slags kandiserede eller tørrede frugter, fx pomerans, citron eller ingefær.

 

Chokoladebrud

 

200 g mørk chokolade min. 70%

 

150 g nødder (evt. mandler, valnødder, cashewnødder, hasselnødder)

50 g kokosflager

1 dl tranebær, gojibær eller rosiner

2 spsk. kokosolie

½ tsk. vanilje pulver

 

Fremgangsmåde:

 

  • Kokosflager og nødder ristes ved 150 grader i 15 min. i ovn.
  • hældes efterfølgende i en skål sammen med tranebær/gojibær/rosiner
  • Chokoladen smeltes i mindre stykker over vandbad, kokosolie og vaniljepulver tilsættes
  • Når chokolademassen er helt glat blandes den sammen med kokos, nødder og bær
  • Blandingen hældes i en form eller en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  • Stilles på køl ca. 2 timer.
  • Før servering brækkes eller skæres til chokoladebrud i den ønskede størrelse.

 

Fristende Snickers

8-10 personer

250 g dadler

2 spsk. kokosolie

5 spsk. peanutbutter

100 g. mørk chokolade (85 %)

1½ tsk. vaniljepulver

75 g. saltede cashewnødder  

Kør dadler, peanutbutter, 50 g. af den mørke chokolade, kokosolie og vaniljepulver lind/godt sammen på foodprocessoren. Hak de saltede cashewnødder groft og rør dem sammen med dadel massen.

Bred snickers-massen ud på et stykke bagepapir-pres massen godt. Smelt den resterende chokolade og hæld den over snickers-massen

Sættes i fryseren en times tid. Skæres i mundrette stykker og opbevares på køl.

Banankage

3 spsk kokospalmesukker 
5 æg
3 modne bananer
75 g kokosmel
1 stor tsk. bagepulver 
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk kardemomme
150 g mandler
175 g tørrede dadler
3/4 dl vand

Pynt:
50-70 g. mørk chokolade
Frysetørrede hindbær/gojibær eller frisk frugt

Kokospalmesukker køres i foodprocessor sammen med æg til en fin luftig masse. Tilsæt bananer, og kokosfibrene iblandet bagepulver og krydderier. Kom mandler og dadler (samt vand) i maskinen og kør det hele, indtil du har en ensartet masse. (Dejen skal være rimelig tyk.) 

Smør en tærteform med kokosolie (eller olivenolie) og hæld dejen i. Bag ved 160 grader i ca. 40-45 minutter midt i ovnen. Så snart kagen er ude af ovnen, puttes små stykker mørk chokolade på kagen – og når det er smeltet, smøres det ud over hele kagen. Drys med finthakkede frysetørrede hindbær (kokosmel eller hakkede mandler kan også sagtens bruges).

Fyldte æbler i ovn

4 store spiseæbler
4 tsk. kokosfedt
1/2 dl hasselnødder
Flødeskum af soyafløde eller kokosolie

Cashewsmør
300 g. cashewnødder
6 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 knsp. salt
Cashewnødder ristes i ovn 140 g 20 min.
Blendes med olivenolie og citronsaft. Smages til med havsalt

Æblerne skal være hele, men kræmmerhuset fjernes.
Fyld cashewpesto i hullet fra kræmmerhuset - til det er godt og vel fyldt.
En lille klat kokosolie på toppen sammen med groft hakkede hasselnødder.
Sættes i et ovnfast fad - smurt med kokosolie. Bages i ovn 200 grader ca. 20-25 min

Spises med soyaflødeskum/kokosflødeskum – smages til med vaniljepulver/vanilje.

Müslibar

 

8-10 stk.

Ingredienser:

  • Mandelsmør 50g (eller anden nøddesmør)
  • Kokosolie 3 spsk.
  • Ahornssirup 2 tsk.
  • Havregryn 100g
  • Mandler 60g
  • 3 spsk. frysetørrede bær
  • 50 g 70% chokolade

Fremgangsmåde:

  • Mandelsmør, kokosolie og ahornsirup smeltes sammen i en lille gryde
  • Mandler og chokolade hakkes groft og kommes i massen sammen med de øvrige ingredienser
  • Fordel massen i en lille form – tryk det godt sammen og stil den i fryseren 1 time
  • Skæres derefter i små barer.
  • Opbevares på køl til de skal spises
  • Pynt evt. med morgenfrueblade

 

Blåbærmuffins

(8 stk.)

2 æg
125 g dadler
1 dl olivenolie
125 g rismel
50 g boghvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1½ dl mandelmælk
125 g frossen blåbær
Æg, dadler og olie blendes godt. De øvrige ingredienser undtagen blåbær tilsættes. Til sidst røres blåbærrene forsigtigt i. Dejen fordeles i muffinforme. Bages ved 175 grader i ca. 20 min.

 

Kanelæbler med soyacreme



4 æbler
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. jomfru kokosolie
4 mandler til drys

Rengør æblerne og skær dem ud i både. Svits æblerne i kokosolie på panden og drys kanel og vanilje. Put dem i et ildfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader og lad dem herefter simre, til de er bløde og lækre (10 minutter). Server dem med hakkede mandler over og evt. en klat soyafløde.
 

Kokostoppe med mørk chokolade



ca 20 stk.
250 g. kokosmel
200 g. dadler
2 æg
cirka 1 dl vand
1 knivspids salt
50 g. mørk chokolade til at dyppe toppene i (gerne 70-85%)

Alle ingredienser køres sammen i foodprocessoren. Form kokostoppene med hænderne eller en ske og bag dem i ca. 10 min. Ved ca. 175 g. i varmluftsovn. Kokostoppene dyppes i chokolade, efter afkøling.

 

Cashewkugler med lakrids



(18-20 kugler)
12 bløde dadler (husk at tage stenene ud)
3 tsk lakridspulver
1 tsk kokosolie
1 tsk chiafrø
75 g cashewnødder
2-3 spsk appelsinsaft
1 spsk kokosmel
1 dl finvalsede havregryn – evt. glutenfri

Det hele kommes i en foodprocessor og køres godt til en tyk ensartet masse. Stilles herefter på køl 1 times tid. Form kuglerne og tril dem evt i hakket cashewnødder, kokosmel eller lakridspulver. Opbevares i en tætlukket beholder på køl, hvis du ikke spiser dem med det samme…. Uhm….de er lækre!

(Opskrift fra Mia Sørensen, underviser på Kostvejlederuddannelsen. Læs mere om Mia Sørensen på www.sundfokus.dk)

 

Sesambar & krydrede pekannødder


 

Sesambar:

300 g. Sesamfrø
50 g. kokosmel
150 g. honning

Ingredienserne blandes sammen i en stor skål til massen er jævn. Massen lægges på en bageplade med bagepapir på, og endnu et stykke bagepapir lægges over massen, hvorefter den rulles flad til ca 0,5 cm med en kagerulle. Lad bagepapiret blive på et par minutter, til massen har lagt sig, og fjern det derefter. Det bages ved 150 grader i 7-8 min. Når pladen er taget ud af ovnen skal den køle lidt af, hvorefter den kan skæres i mindre stykker med en skarp kniv. Tip: Tilsæt evt nødder, tørrede bær eller kakao efter ønske.


Krydrede pekannødder:

200 g pekannødder
1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. tørret oregano
1 stort nip tørrede chiliflager
1 spsk tamari

Kom pekannødder på en pande ved svag varme. Rør i dem ca. 5 minutter, til de bliver let gyldne og dufter nøddeagtige. Fennikelfrø kværnes et kort øjeblik  og tilsæt nu  fennikelfrø, oregano og tørrede chiliflager sammen med tamari. Rist nødderne endnu ca. et minut under omrøring. Tag pande af varmen. Lad de ristede nødder køle af enten på en bageplade eller et stort fad. Når de er helt afkølet er de klar til servering.
 

Konfektkugler



(6 pers.)
2 dl mandler
2 dl dadler
½ tsk. kanel
½ tsk. vanilje
¼ tsk. nelliker
¼ tsk. kardemomme
¼ tsk. sort peber
Saft/skal af 1 appelsin
Kokosmel og appelsinskal til at rulle i
2 spsk. kakaopulver

Blend mandler og dadler på foodprocessor og tilsæt krydderier og appelsinsaft. Form kugler og rul dem i kokosmel og appelsinskal.
 

Chokoladekugler

300 g mandler
300 g tørrede dadler uden sten
6 spsk. kakao
1⁄2 dl koldt vand (kan erstattes med appelsinsaft)
Kokosmel

Mal mandlerne til groft mel i en foodprocessor. Tilsæt dadler, kakao og vand. Kør til det er en jævn og fast masse. Trilles til små kugler og vendes i kokosmel, kakao, kanel, tørret hindbær, lakridspulver eller andet lækkert. Opbevares på køl.

Mandler har et højt indhold af de sunde umættede fedtsyrer. Desuden indeholder de store mængder vitamin B og E,
samt jern, kalk og magnesium.

 

Frugtsalat med chokolade og nødder


Foto: fotolia.com

(4pers)
100 g friske blåbær
1 banan skåret i tynde skiver
150 g dadler uden sten skåret i tynde skiver
1 æble skåret i tynde både
1 pære skåret i tynde både
1 mango skåret i tern
¼ honningmelon, netmelon eller cantaloupemelon skåret i grove bidder
20 vindruer skåret i halve
50 g nødder grofthakkede (vi bruger nødder i stedet for mandler)
50 g mørk grofthakket chokolade (min 70 % kakao)
¼ tsk vaniljepulver
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt nelliker
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt allehånde
Friskrevet skal og friskpresset saft af ¼ økologisk appelsin

Bland alle herlighederne.

 

Frugtsalat med frisk mynte


Foto: Anita Corpas

1 æble
1 pære
1 banan
Ca. 25 mynteblade, grofthakkede 25 g mørk chokolade, hakket
Skær frugterne i mundrette bidder og kom dem i en skål. Bland forsigtigt med hakket mynte og drys med chokolade.
 

Spirulinakonfekt

Spirulinakonfekt af Trine Vesteraa

(ca. 10 kugler)
100 g. medjoul dadler eller andre bløde dadler
30 g. cashewnødder
2 tsk. ærteprotein
¼ tsk. vaniljepulver
¾ tsk. frisk revet ingefær (mere eller mindre alt efter smag)
1 strøgen tsk. spirulinapulver
lidt kokosmel til at trille kuglerne i (kan undlades)

Pil stene ud af dadlerne og kom dem i foodprocessoren med cashewnødderne. Kør til det begynder at blive til en ensartet masse. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til massen begynder at hænge sammen.

Kom kokosmel i en kaffekværn eller lignende og blend kokosmelet helt fint. Tril dadelmassen til kugler og tril kuglerne i kokosmelet.

Spirulinakonfekten holder sig fint en uge tid på køl. Kan som alternativ også fryses.

(Opskrift og billede fra Kostvejleder og Ernæringsterapeut Trine Vesteraa, www.trinevesteraa.dk)

Glutenfri kokosmuffins


Foto: Anita Corpas

(10-12 stk)
2 æg
2 bananer, mosede
6 dadler, blendede
1 tsk. vaniljepulver
50 g kokosolie
50 g mørk chokolade, skåret i små stykker
50 g valnødder eller mandler, groft hakket
4 spsk. rismel
3 dl kokosmel

Rør æg, banan, dadler og vaniljepulver sammen. Tilsæg øvrige ingredienser og rør godt. Dejen fordeles i muffinsforme og bages i en 175 gr. varm ovn ca. 20 minutter.

(Opskrift fra vores Kostpilotuddannelse.)
 

Squash- og gulerodsmuffins

(10 stk.)

4 æg
150 g revet squash
150 g revet gulerødder
1 mellemstort løg
1 dl solsikkekerner
1/2 dl rapsolie
1 1/2 dl groft rismel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kom dejen i muffinsforme. Bages i ca 20 minutter.

(Opskrift fra Kostvejleder Anne Lindhardsen.)
 

Yderligere opskrift på Kokos muffins


Foto: Anita Corpas

(10-12 stk)
1½ dl dadler
1½ dl abrikoser
1 dl mandler,
1 dl hasselnødder,
1 dl valnødder
1½ dl kokosmel
5 æg
3 spsk. kokosolie           

Det hele blendes i en foodprocessor. Bages i ca. 15 min. v/200 grader.

(Opskrift fra Grete Nisgaard, køkkenleder på Kostakademiet.)  
 

Bountybars

(10-12 stk.)

Mmmm…kokos og chokolade! Lækkerier til den søde tand på den sunde måde!

125 g tørrede dadler uden sten
1 dl mandler
2,5 dl kokosmel
1/2 vaniliestang eller 1/2 tsk vaniljepulver
1/4 tsk stevia
10 tsk kokosmælk
70 g chokolade 70%

Mandler køres til mandelmel i foodprocessoren. Dadler tilsættes og køres til en mere fast masse. Kom herefter alle ingredienserne i og massen køres sammen. Kom dejen i en skål og saml evt. dejen med hænderne. Nu kan du forme barerne i aflange stykker. Stilles i fryseren ca. 1/2 time.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp barerne deri. Drys med lidt kokos og hvad du kan lide. Opbevares på køl i 5-6 dage. Kan evt. fryses.

(Opskrift fra Kostvejleder Mia Sørensen, www.sundfokus.dk)

 


 

Nyheder

Kostakademiet fortsætter
02/11 2017 kl. 07:53
Kostakademiet fortsætter Det er med stor glæde, ...
Få opskriften
Hør om Kostvejlederuddannelsen
23/10 2017 kl. 10:12
Kom til vores årlige informationsdag lørdag den 11. ...
Opskrift: Bagt ørred
23/10 2017 kl. 10:09
Få opskriften

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev