Kostpilotuddannelsen

En enkel vej til viden om sund kost og livsstil

Kostpilotuddannelsen er en enkel vej til større viden om sund kost og livsstil og giver dig, udover en solid og veldokumenteret teoretisk viden, også en række praktiske redskaber.

Med denne uddannelse har du allerede taget første skridt på vejen til en sundere levevis. Ved at vælge en grundlæggende basiskost og en krop i balance, fravælger du samtidig den mad, der belaster og fører til indre ubalance, usund tarmflora, dårlig fordøjelse, mangeltilstande og lavt immunforsvar.
 

Kostpilotuddannelsen


Målet med denne uddannelse til Kostpilot er at give dig redskaber til god og gavnlig mad, der kan tjene som grundlag for et langt liv i sundhed. Redskaberne du vil blive tilbudt igennem denne uddannelse, giver dig indblik i en lang række sammenhænge mellem kosten og udviklingen af forskellige lidelser samt redskaber til at servere sunde, spændende og indbydende retter for hele familien. Uddannelsen er tænkt som et redskab du kan anvende i din hverdag, men danner ikke grundlag for at kunne praktisere kostterapi på andre (se vores uddannelse til kostvejleder).

 

Bliv kostpilot hjemme fra din egen stue

Uddannelsen er et 100 % online forløb og den kræver ingen forudgående kundskaber. Uddannelsen kan påbegyndes fra dag til dag. Til uddannelsen medfølger modulhæfter (pdf) og til hvert modul er der cirka en times video med undervisning/webinar med vores underviser Anne van der Merwede. Der er også et forum hvor der kan stilles spørgsmål til underviseren, og du får en masse opskrifter som kan inspirere til at forene teori og praksis, nærmere bestemt 4 hæfter (pdf) med opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og sunde mellemmåltider (overvejende mælke-, gluten-, og sukkerfri).

Det forventes at uddannelsen kan gennemføres indenfor cirka 3-6 måneder. Du vil efter at have gennemført uddannelsen modtage et diplom som "Kostpilot" fra Kostakademiet.

Se en video med vores underviser Anne van der Merwede, der fortæller mere om Kostpilotuddannelsen:

 


 

15 moduler

Du får 15 overskuelige uddannelsesmoduler, 4 hæfter med opskrifter samt webinarer. Hvert modul indeholder teoretisk stof i form af tekst, billeder og illustrationer. Efter hvert modul er der en test i form af afkrydsningsspørgsmål. Du får straks at vide hvor mange procent du har svaret korrekt. Testen kan tages igen og igen – spørgsmålene er ikke de samme hver gang. Du har mulighed for at forbedre dit resultat og mest af alt er det en god og sjov måde at lære på.

 • Modul 1 – Introduktion (Hvad er sund kost? Hvilken betydning har kosten for vort helbred? Og hvad kan jeg selv gøre?)
 • Modul 2 – Kulhydrater og protein (Hvad er kulhydrater og proteiner og hvor får vi dem fra?)
 • Modul 3 – Fedt (Hvad er fedt? Hvor meget skal jeg spise, og hvor får jeg det fra? Gode råd til større fedtbevidsthed.)
 • Modul 4 – Vitaminer og mineraler (Hvad er vitaminer, mineraler og sporstoffer, og hvor får jeg dem fra? Opnå større viden om de nødvendige mikronæringsstoffer. Form og optagelighed samt daglige behov.)
 • Modul 5 – Fordøjelsen (Hvordan nedbryder og optager jeg min mad? Har jeg fordøjelsesproblemer, og hvad kan der så gøres?)
 • Modul 6 – Blodsukkerbalancen (Hvordan opstår ubalancer og hvordan undgår jeg dem?)
 • Modul 7 – Urtelære (Introduktion til urternes lægende virkning og hvordan de med fordel kan anvendes i den daglige husholdning.)
 • Modul 8 – Syre/base balancen (Hvorfor er syre/base balancen vigtig og hvilke fødeemner er syredannende og hvilke er basedannende? Hvordan holder jeg syre/base balancen?)
 • Modul 9 – Hormonbalancen (Hvilke ernæringsmæssige faktorer kan have indflydelse på hormonbalancen?)
 • Modul 10 – Immunforsvaret (Hvordan fungerer immunforsvaret og hvordan styrker jeg et svagt immunforsvar?)
 • Modul 11 – Allergi og intolerance (Hvad er forskellen på allergi og intolerance? Hvad kan jeg gøre ved det?)
 • Modul 12 – Velfærds- og kredsløbssygdomme, sukkersyge, overvægt og cancer (Hvorfor lider så mange i den vestlige verden af velfærdssygdomme? Kan disse sygdomme forebygges ved hjælp af en sundere ernæring?)
 • Modul 13 – Fertilitet og graviditet (hvert 5.-7. par har desværre svært ved at få de børn, de gerne vil have. Mange kvinder oplever det vanskeligt at blive gravide, og mange unge mænd får konstateret dårlig sædkvalitet.)
 • Modul 14 – Babyer og børn (modermælk og amning, den første mad, for tidligt fødte børn, kejsersnitbørn, kolik, mellemørebetændelse, astma, sengevædere, søvnløshed, immunforsvaret, ADHD mv.)
 • Modul 15 – Brystkræft (Årsager, hormoner, kost, fedtstoffer, nærende og forebyggende råvarer, hormonforstyrrende stoffer, fordøjelse og afgiftning, motion, meditation, kosttilskud m.m.


RAB godkendelse

Kostpiloten er normeret til 104 timer og er fordelt således:

 • Tekst: 15 moduler á 5 timer = 75 timer
 • Webinar: 14 moduler á 1 time = 14 timer
 • Test: 15 test á 1 time = 15 timer


Kostpilotuddannelsen kan anbefales til alternative behandlere som gerne vil have basisviden om kost og som har brug for min. 25 timers ernæringslære – eksempelvis kinesiologer – for at blive RAB godkendt (Registreret Alternativ Behandler).


Klik her for at tilmelde dig

Hvis du efterfølgende tilmelder dig Kostvejlederuddannelsen, refunderer vi hele det beløb du har betalt til Kostpiloten.
 

Læs hvad vores tidligere Kostpiloter siger om uddannelsen


Kontakt os via info@kostakademiet.dk eller tlf. 60 88 50 70, hvis du har spørgsmål til uddannelsen.

Nyheder

Går du og venter på at læse til kostvejleder? Så kan ...
Kostakademiet fortsætter
02/11 2017 kl. 07:53
Kostakademiet fortsætter Det er med stor glæde, ...
Få opskriften
Hør om Kostvejlederuddannelsen
23/10 2017 kl. 10:12
Kom til vores årlige informationsdag lørdag den 11. ...

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev