Det lærer du på uddannelsen til klinisk kostvejleder

Opstart i januar og august





Kostakademiet har uddannet kliniske kostvejledere siden 1995. Vi er anerkendte for vores høje kvalitet i uddannelsen. Med afsæt i solid og velfunderet faglig baggrund uddanner vi dig til at møde dine klienter med åbenhed og imødekommenhed, respekt og forståelse. Og du bliver dygtig nok til at indgå i et evt. samarbejde med det etablerede sundhedsvæsen.


Du får viden og indsigt i kostens betydning for menneskets helbred, så du kan udarbejde individuelle kostplaner for dine kommende klienter. Du får opskrifter og praktiske øvelser i køkkenet. Og praktik med patienter under supervision. På den måde bliver du kvalificeret i at praktisere kostvejledning og ernæringsterapi i din egen klinik. Du lærer at hjælpe dine klienter med både at træffe de rigtige valg - og at føre dem ud i livet i en travl hverdag.


Når traditionel naturlægekunst møder moderne functional medicine

På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder bliver du meget mere end kostvejleder. På uddannelsen mærker du tydeligt kostens og ernæringens plads i et naturmedicinsk verdensbillede. Og du lærer bl.a. også urtemedicin, irisanalyse og bioregulationsterapi. Den traditionelle naturlægekunst spiller perfekt sammen med den helt moderne functional medicine, hvor den rette og optimale ernæring er indbygget i al behandling, som er meget præcist tilrettet det enkelte menneske. Flere af Kostakademiets undervisere er da også uddannede på Institute for Functional Medicine, som står bag denne terapiretning, som er en af de førende og mest lovende, vi kender.


Kostakademiets 2-årige kostvejlederuddannelse fordeler sig over fire semestre. De første tre semestre foregår som 100% e-learning. Og du kan vælge at følge et hold - eller du kan studere selv i dit eget tempo. På fjerde og lidt mere intensive semester mødes vi i både køkken og undervisningslokale for at omsætte teori til praksis, bl.a. ved at have praktik med patienter under supervision.


Et undervisningsseminar består typisk af lidt forberedende pensum, undervisning som e-learning eller i undervisningslokalet samt et sæt træningsspørgsmål, så du kan teste, om du har lært, hvad du skal.


I alt får du i løbet af uddannelsen min. 500 lektioner og timers teoretisk og praktisk undervisning. Hertil kommer ca. 200 timers studiearbejde med læsning, tests, træningsspørgsmål og evt. arbejde i studiegruppe.


Se, hvordan du bliver klinisk kostvejleder


Uddannelsen afsluttes med en større skriftlig eksamen med en teoretisk prøve og din hovedopgave samt en mundtlig eksamen, hvor du skal fremlægge et emne og forsvare din opgave. Med test efter hvert semester bliver du godt klædt på til at gennemføre uddannelsen med et godt resultat.


På Kostakademiet får du et moderne og fleksibelt uddannelsesforløb, som lever op til alle krav til en tidssvarende uddannelse, du kan finde plads til i en travl hverdag.​