Uddannelsens indhold

Med forbehold for ændringer (selvfølgeligt kun til det bedre):
 

Velkomst og præsentationsrunde

 

Køkkenhygiejne, madhold og madværksted

Tur til ”Forundringens Have”, Vestjyllands Højskole.
 

Introduktion til råvarer

  • Kostretninger
  • Tallerkenmodeller
  • Functional medicine
  • Kosttraditioner
  • Økologi
  • Fedtstoffer
  • Korn
  • Frugt, bær og grønt
  • Krydderurter
  • Frø og nødder
  • Tang
  • Bælgfrugter
  • Grundsmage
  • Kostplaner
  • Hjemmeside-adresser
  • Kriterier for opgaveaflevering (søndag)
  • Bachs Blomstermedicin

 

Sundhedspsykologi

Selvledelse

  • Kostvejlederens rolle og opgave som aktør i eget læringsforløb
  • Kostvejlederen som støtte til klientens proces i at tage ledelse for egen helbredelse
  • Indre/ydre styring
  • Nuzo
  • Reflektion som metode
  • Løsningsfokuseret versus problemfokuseret
  • Krop og Psyke
  • Behovsopfyldelse - og når behov ikke blir opfyldt
  • Følelser som kroppens brændstof og når følelser ikke blir fordøjet
  • Selvværd, selvtillid, selvfølelse
  • psykologiske faktorer som spiller ind for at helbredelse kan ske

Kontakt og kommunikation

  • Hvordan møder jeg klienten?
  • Sygdomsforløbets faser
  • Kronisk sygdom
  • Sorg og krise
  • børn - unge - ældre
  • Depression - stress

Det hele menneske

  • Energikroppen
  • Forskellige behandlingsformer som støtter kostvejledning
  • Østlig og vestlig opfattelse af helbredelse

Forandringsprocesser og kostvejlederens opgave i at skabe motivation

  • Faser i forandringsprocesser
  • Modstand mod forandring
  • Niveauer i modstand
  • Defensive rutiner

 

Den normale fordøjelse, cellen og antioxidanter

  • Fordøjelsessystemets funktioner
  • Fordøjelsen, madens vej
  • Mund og spiserør, tygning
  • Mavesækken, mavesyre for lidt og for meget, gastrin, maveslimhinden, mavemeridianen
  • Det enteriske nervesystem
  • Lever/galde
  • Bugspytkirtlen, hormoner og enzymer, underskud af bugspytkirtelenzymer, støtte til bugspytkirtlen
  • Tyndtarmen, øvre og nedre, villi, cøliaki, tyndtarmsmeridianen,
  • Tyktarmen, diarré, forstoppelse, hæmorider
  • Funktional medicine, 5R programmet
  • Leaky gut
  • Dysbiose
  • Meridianer, fodzoner og fordøjelsen
  • Cellen: Fakta om cellen
  • Cellekernen
  • Det endoplasmatiske retikulum, det ru og det glatte
  • Golgiapparatet
  • Lysosmer, primære og sekundære
  • Cellemembranen
  • Mitokondrier
  • Cytoplasma
  • Antioxidanter: Antioxidanter og oxidativ stress
  • Antioxidanter og fytonutrienter
  • ORAC-værdi
  • Melatonin
  • Hjemmesider

 

Afgiftning, lever og nyrer, kinesiologi og 5-elementloven

  • Endogene og eksogene giftstoffer
  • Leverens funktioner
  • Fase 1 afgiftning, cytokrom P450
  • Fase 2 afgiftning, methylering, acetylering, glucuronidering, sulfatering, glutathionkonjugering, aminosyrekonjugering
  • Glutathion
  • Årsager og symptomer til belastet leverfunktion
  • Næringsstoffer til leverafgiftningen, proteiner, bitre urter, fedtstoffer, svovlholdige madvarer
  • Tilskud til lever/galde
  • Galden, Papilla Vateri, galdeflow
  • Galdesten
  • 5-elementloven, galdeblæremeridianen, organuret
  • Nyrerne og nyrernes funktion
  • Mad og tilskud til nyrerne
  • Blærebetændelse
  • Nyresten
  • Ødemer
  • Prostataproblemer

 

Kulhydrater og proteiner

  • Sund sammensat ernæring der tager udgangspunkt i en korrekt sammensætning af protein, kulhydrat og fedt.
  • Cellens energiproduktion og krebs cyklus  
  • Kroppens energi behov
  • Energi% beregninger, cal / kJ, beregninger af kostplaner
  • Hvor fordøjes/ nedbrydes protein, kulhydrat og fedt i fordøjelsen.
  • PROTEIN: Gennemgang af protein, set i forhold til egenskab, opbygning og behov
  • Hvor findes protein - Hvor findes fuldværdigt protein
  • Hvordan sammensættes protein komplet for veganere og vegetarer
  • Hvornår er der øget behov for protein
  • KULHYDRAT: Gennemgang af kulhydrat, set i forhold til egenskab, opbygning og behov
  • Hvor findes Mono-, di- og polysakkarider
  • KOSTFIBRE: – vandopløselige- og uopløselige
  • Sukker
  • Liposakkarider – Glykoproteiner – Lipoproteiner
  • Kort om GI (glykemisk indeks) og GB (glykemisk belastning (GL))

 

Fedtstoffer

  • Generel information om fedtstoffer
  • Kemien i fedtstofferne
  • Triglycerider, fosfolipider, kolesterol
  • Fedtstof kæder - kulstofbindinger
  • Mættede fedtsyrer – egenskab og forekomst, vegetabilsk, animalsk?
  • Mono/ enkelt umættede fedtsyrer – egenskab og forekomst
  • Poly/ fler umættede fedtsyrer
  • Essentielle fedtsyrer – basis fedtsyrerne
  • Super umættede fedtsyrer
  • Fedtstoffernes / oliernes indhold af de forskellige fedtsyrer
  • CIS og TRANS fedtsyrer
  • Hvilke fedtstoffer anvendes i madlavningen
  • Fedtsyrernes omsætning i kroppen
  • Prostaglandiner – prostaglandinsyntesen
  • Hvilke faktorer påvirker prostaglandin syntesen
  • Tilbud om udflugt til Nyborgaard der producerer koldpressede økologiske olier mm.

 

Irisanalyse

  • Kort introduktion til den alternative måde at analysere menneskets indre systemer, set i forhold til hvordan de forskellige systemer regulerer, eller mangel på samme.
  • Øjets iris er en forlængelse af vores nervesystem fra hjernen, hvor sensitve nerver fra organer og væv i hele kroppen afspejler deres tilstand i form af struktur og farveændringer i iris.
  • Iris er ikke som et leksikon, hvor man kan slå op og se hvor mange halsbetændelser man eksempelvis har haft, men man kan aflæse vævets tilstand i det lokale område og dermed konkludere, hvor kroppens svagheder er.
  • Belastninger er ofte genetiske eller opstået ved usund levevis.
  • Der vil blive introduceret til hvordan man kan kortlægge kroppens systemer.
  • Man kan ikke diagnosticere en specifik sygdom i øjets iris.
  • Men man kan se akutte og kroniske belastninger i kroppens væv og organer.
  • Man kan således iagtage svagheder i kroppen, der enten er medfødte eller erhvervede på grund af uhensigtsmæssig levevis.

 

Børnemad og Børnesygdomme, amme børn - og problemer med amme børn. Graviditet.

  • Kvindens og mandens fertilitet
  • Fosterets udvikling
  • Præmatur fødsel
  • Graviditetskost
  • Graviditetsgener: bækkenløsning, ødemer, strækmærker, forstoppelse, hæmorider, plukveer, lægkramper, kvalme, åreknuder, svangerskabsdiabetes, overvægt
  • Bach´s blomsterdråber
  • Litteratur og hjemmesider
  • Foresight
  • Fakta om børn og unges spisevaner
  • Fuldmælken
  • Den første mad
  • Babyproblemer
  • For tidligt fødte
  • Kolik
  • Hvad kan børn fejle?
  • Astma
  • Mellemøreinfektion
  • Sengevædere
  • Urolige/hyperaktive børn
  • Basistilskud til børn
  • Litteratur og hjemmesider


Vitaminer, mineraler og kosttilskud

  • Vitaminer: de fedtopløselige A, D, E, K og de vandopløselige B og C-vitaminer samt Q10
  • Mineraler: kalk, magnesium, fosfor, zink, selen, krom, natrium, kalium, kobber, mangan, jern, silicium, jod, bor, kobolt, molybdæn, vanadium
  • Spørgeskema til klienter
  • Demonstration af kinesiologisk testning af kosttilskud

 

Blodsukkerbalancen, insulinresistens, diabetes

  • Blodsukkerkurver, for lavt, for højt, Type 1 og type 2 diabetes. Kost og tilskud til lavt blodsukker og type 2 diabetes.  Gi og GB fødevarer.
  • Insulinresistens, syndrom X, kulhydrater og inflammation, følgesygdomme. Kost og tilskud til insulinresistens og PCOS.
  • Diana Schwarzbeins handlingsplaner
  • Måling af blodsukker med BS – apparater og strips, udarbejde en BS-kurve

 

Fordøjelsesproblemer, dysbioser og analyser af fordøjelsesfunktionerne

  • Fordøjelsesproblemer, symptomer, årsager. Generel fordøjelsesforbedrende kostplan.
  • Dysbiosetyper fx SIBO, symptomer, årsager og dysbiotisk omdannelse af aminosyrer og kulhydrater. Mange sygdomme forbundet med dysbioser.
  • Behandlingsplaner med 5R med kost fx Low Fodmap diet og tilskud
  • Fantasirejse gennem fordøjelsessystemet
  • Colitis Ulcerosa, kost og tilskud.  Morbus Crohns, kost og tilskud.
  • Analyserne CSAP, GI Effects og Organix gennemgås kort

 

Biopatisk syn på sygdomsudvikling, faseforløb

  • Naturopati, arv og miljø
  • Hvad er sundhed?
  • Kemisk medicin og bivirkninger kontra biologisk medicin uden bivirkninger
  • Diverse belastende faktorer – kemiske, biologiske, mentale m.v.
  • Tjekskema
  • Sundhed, udvikling af sygdom og forskellige faseteorier
  • Det mikrobiologiske faseforløb
  • Forgiftninger (homotoksikologi) og faseforløb
  • Stress og stressgrader – lille oversigt
  • Den biologiske behandling generelt

 

Stofskiftetyper

  • Stofskifte arv og miljø
  • Den miksede type, protein-fedtstoftypen og kulhydrattypen
  • Test og bestemmelse af stofskiftetypen
  • Individuelle kostvejledninger, som passer til stofskiftetypen
  • Energifordeling og andre råd til de tre stofskiftetyper

 

Allergi, intolerance og maskeret allergi

  • Udbredelse og årsager
  • Oversigter over allergener og typiske symptomer
  • De 4 allergityper
  • Maskeret allergi
  • Diagnoser i teori og praksis
  • Overfølsomhed og utæt tarm
  • Histaminintolerance og anden intolerance
  • Mælkeoverfølsomhed
  • Glutenoverfølsomhed
  • Forskellige testmetoder
  • Eliminationsdiæt
  • Nikkelallergi
  • Tilsætningsstoffer
  • Høfeber og allergiske krydsreaktioner mht. mad m.v.
  • Generelle råd til behandling af overfølsomhed med kost og urter
  • Oversigt med udvidet 4 R model  
  • Cases fra klinik

 

Homøopati

  • Homøopati og homøopatisk husapotek

 

Sportsernæring

  • Kostens betydning for præstationsevnen
  • Anamnese
  • Konsekvenser af mangelfuld kost
  • Belastende faktorer
  • Kulhydrater, proteiner og fedt
  • Glykæmisk indeks (GI)/Glykæmisk belastning (BG)
  • Udholdenhed
  • Muskelopbygning
  • Vitaminer og mineraler
  • Anbefalet energifordeling
  • Væske
  • Cellen
  • Basal energiomsætning
  • Antioxidanter
  • Udregning af energibehov
  • Tallerkenmodellen
  • Mad og væske før/under træning
  • Restitutionsmåltid
  • Performance Food
  • Mad mod inflammation
  • Måltidsfordeling
  • Indkøbsguide
  • Målinger

 

Nyere forskning og alternativ mikrobiologi (svampe, bakterier og virus), Enderlein og alternativ immunologi og symbioseterapi

  • Symbiose – forudsætning for sundhed
  • Dysbiose – en overset del af nutidens store helseproblemer
  • Bakterier, svampe og virus
  • Kroppens normale mikroflora
  • Probiotika og prebiotika
  • Enkel lokal symbioseterapi
  • Immunforsvaret og smitte
  • Det uspecifikke og specifikke forsvar
  • B-celler, T-celler og balance
  • Betændelse, inflammation og frie radikaler
  • Medfødte og erhvervede immundefekter
  • Vitaminer, mineraler og fedtsyrer til immunforsvaret
  • Råd, når en infektion er i optræk
  • Diverse urter til immunforsvaret
  • Generelle råd til betændelser
  • Generelle kostråd m.v. til herpes simplex
  • Generelle råd til svampeinfektioner
  • Forslag til husapotek

 

Kønshormonbalancen – pubertet, menstruation og overgangsalder

  • Kønshormonkirtlernes arbejde før og nu
  • Pubertet og gode råd
  • Hormonforstyrrende stoffer, deres virkning og forebyggelse
  • For meget østrogen og behandling (voldsomme blødninger, endometriose, fibromer, øget risiko for kræft i bryst/underliv)
  • For lidt østrogen og behandling (uregelmæssige/ingen menses, nedsat fertilitet, tør hud, tørre slimhinder, skøre knogler, humørsvingninger)
  • For lidt progesteron og behandling (PMS, uregelmæssige blødninger, humørsvingninger og nedsat frugtbarhed)
  • Præ-, peri- og postmenopause
  • Phytoøstrogener før og efter menopausen
  • Kost og lægeurter til gener i overgangsalderen
  • Råd til mandens kønshormoner og fertilitet
  • Skemaer med lægeurter og produkter

 

Nervesystemet, ”Spis dig glad”, stress

  • CNS, ENS, neurotransmittere dannes ud fra kosten
  • Serotonin depression, tryptofan, melatonin, lys- og farveterapi, kost, tilskud, livsstil
  • Noradrenalin depression, dopamin, kost, tilskud og livsstil
  • Stress, udbrændthed og døgnrytmekosten

 

Functional medicine

  • Introduktion til Functional medicinske matrix  og depression set ud fra functionel medicin og Mark Hymann
  • Patienthistorie set ud fra functionel medicin

 

Autisme, ADHD, OCD, Alzheimers, Psyko-neuro-immuno-endokrinologi

  • Autisme: Nervesystem, immunsystem og fordøjelse i konflikt
  • Autisme set med functionel medicinske øjne fx med morfinpeptider / neuropeptider, fødevarereaktioner, dysbioser mm og foreslået behandlingsprogram
  • ADHD: Ofte sete problemområder fx blodsukker, dysbioser, fødevarereaktioner, immunreaktioner, mm Foreslået behandlingsprogram
  • OCD mulige årsager fx dysbiose, immunreaktioner og neurotransmittere
  • Alzheimers: Type 3 diabetes, inflammation, acetylkolin, oxiderede fedtsyrer i CNS, blod-hjerne barriere mm
  • Psyko-neuro-immuno-endokrinologi og PNIE lidelser

 

Forberedelse til klinik med patient

  • Forberedelse inden en kostvejledning fx klinikjournal og spørgeskema

 

Coaching og formidling

  • Grundlæggende færdigheder som coach/behandler/vejleder
  • Hvordan bygges vores forståelse af verden op?
  • Forudsætninger for forandringer
  • Forhindringer for forandringer
  • Grundlæggende spørgeteknik
  • NØGLE-modellen i coaching
  • Brug af persontyper i al kommunikation
  • Lær din egen persontype at kende
  • Brug persontypen til kommunikere bedre med dine klienter/kunder
  • Optimisme i praksis – Lær at tackle ”tillært hjælpeløshed”
  • Værdier og motivation hos klienten/kunden
  • Målsætning og visualisering i praksis
  • Opbygning af din forretning, networking og foredrag
  • Salg af dit firmas ydelser

 

Overvægt

  • Generelt om vægtproblemer
  • Hvad er overvægt - WHO og fedme
  • Årsager til vægtproblemer
  • Grundlæggende faktorer ved overvægt og fedme
  • Fedmens følgesvende
  • Basal stofskifte
  • Taljemål / BMI - Æble- eller pæreformet eller timeglas - Tyk eller tynd
  • Citronsyre cyklus/ krebs cyklus
  • Skjoldbruskkirtlen - Hvad er et sundt stofskifte. T4, T3 og co-faktorer. Tarmflora
  • Binyrer og skjoldbruskkirtlen
  • Hormoner og vægttab
  • Blodsukkerbalancen og insulin resistens
  • Insulin og fedt
  • Stress, kortisol og insulin
  • Generne
  • Det enteriske nervesystem
  • Serototenin og det enteriske nervesystem
  • Definitation af afhængighed
  • Sukkerforbrug
  • Leptin og Grelin
  • Fedtvæv og østrogen - Kemiske østrogener
  • Fedtsyrer og sult
  • TNF-alfa, tumor nekrose factor alfa og PPAR
  • Søvnmangel og overvægt
  • Phytonæringsstoffer slukker branden (inflammationen)
  • Spis godt fedt - Fedtsyrernes indflydelse på overvægt
  • 5 element: Mave-milt, Lever-galde og endokrin = træ, jord og Ild
  • Urter og overvægt

 

Syre- base balancen

  • Hjernens behov
  • Madfælder
  • Praktiske slankeråd
  • Kostråd til slankning
  • Kosttilskud til slankning
  • Motion

 

Spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi og ortorexi)

  • Årsager til spiseforstyrrelser
  • Overspisning – bulimi
  • Anoreksi
  • Ortorexi
  • Kosttilskud ved spiseforstyrrelser


Tungmetaller

  • Vi udsættes dagligt for neurotoksiner og tungmetaller
  • Giftens konsekvenser - Hvor ophobes giftstofferne
  • Liste over neurotoksiner - Tidlige tegn på skader fra neurotoksiner
  • Cellemembraner består af essentielle fedtsyrere
  • Tungmetaller - Hvor aflejres tungmetallerne - Hvor kommer tungmetallerne fra
  • Helbredsproblemer associeret med tungmetaller
  • Testmetoder
  • Næringsstoffer der er vigtige ved afgiftning af tungmetaller
  • Leveren og afgiftning

 

Faste

  • Hvad er faste
  • Hvornår kan det anbefales at faste
  • Hvilke forskellige former for faste er der

 

Phytoterapi – naturens apotek

  • Brugen af lægeplanter til behandling af sygdomme og skader er uden tvivl en af verdens ældste terapiformer.
  • Planternes aktive indholdsstoffer
  • Medicininteraktioner
  • Beskrivelsen af droger
  • Forskellig af udtræksformer af planter
  • Adaptogene lægeplanter
  • HPA-aksen og urter
  • Nervestyrkende og tonic urter
  • Lever urter
  • Immunregulerende urter
  • Vanddrivende / Nyre urter
  • Fordøjelses urter
  • Kredsløbs urter

 

Økologi

  • Hvad er økologi
  • Fordele ved økologiske fødevarer
  • Forskel på konventionelt- og økologisk jordbrug
  • Fakta om økologi
  • Andelen af økologiske brugere i Danmark

 

Hjerte- karsygdomme og 5 element

  • Hjerte-karsygdomme, symptomer, risikofaktorer (mænd / kvinder), normalværdier, forkortelser,
  • Kolesterol, HDL, LDL, oxideret kolesterol, kort om antioxidanter, ORAC.
  • Leverproduktion af kolesterol, Statiner og Q10, anden medicinsk behandling
  • Kort repetition af: Letoptagelige kulhydrater, højt blodsukker, syndrom X, inflammation / TNFa / CRP, forskellige fedtstoffer der øger eller hæver kolesterol, fosfolipider, membraner, prostaglandiner, COX / LOX
  • Kost, tilskud og livsstil til forhøjet kolesterol
  • Triglycerider. Kost, tilskud og livsstil til forhøjede triglycerider.
  • Homocystein, risiko, genvarianter. Kostvejledning til forhøjet homocystein med co-faktorer til nedbrydningen / omdannelsen.
  • Kost, tilskud og livsstil til åreforkalkning
  • Kost, tilskud og livsstil til forhøjet blodtryk
  • Kost, tilskud og livsstil til blodpropper
  • Uffe Ravnskovs anbefalinger
  • Urter, krydderier og velegnede kosttilskud
  • Gode råd til svage blodkar, hjerteflimmer, hjertekramper, impotens mm
  • Apolipoprotein E4 og risiko for HKS
  • ADMA og NO / NOS
  • Flere risikofaktorer for HKS fx stress, mundhygiejne, tungmetaller og miljøfaktorer, høje jernværdier
  • 5 element - ild

 

Osteoporose, mikrobiota (tarmflora) og tænder

  • Knogler, tal, opbygning / nedbrydning, brud, alder, diagnosticering, risikofaktorer, calcium, magnesium, D-vitamin, K-vitamin, andre synergister, bindevæv, de regulerende hormoner, isoflavoner, flavonoider, lignaner, kost, tilskud til osteoporose.
  • Mikrobiota (tarmflora) Normal flora, variabilitet og kompleksitet, prebiotika og fibre, probiotika, De 3 virkeområder af den gode flora: I tarmhulrummet, på slimhinden og på immunforsvaret. Th1 / Th2 og Treg. Biofilm, ENS / CNS.
  • Din tarm taler til dine knogler. Setotonin, inflammation, dysbiose og osteoporose
  • Tandsundhed, mundflora, paradentose

 

Inflammation, inflammatoriske- og autoimmune lidelser, visuel diagnose og andre analysemetoder

  • Den inflammatoriske kaskade, årsager og anti-inflammatoriske strategier med kost og tilskud
  • Leddegigt kost og tilskud. Slidgigt, kost og tilskud
  • Psoriasis, kost og tilskud
  • Autoimmune lidelser
  • Visuel diagnose
  • Analysemetoder i klinikken (undtaget fordøjelsesanalyser)
  • Klinik med patient

 

Klinikdrift

Opstart af virksomhed

  • Når du starter egen virksomhed – Hvad gør du?

Lovgivning

  • Journalføring, persondataloven, samtykkeerklæringer og opbevaring af personfølsomme data

Klinikdrift

  • Telefon, mail, hjemmeside, aftalebog, andre kontakter og netværk
  • Hvad er nødvendigt for at køre en klinik?
  • Forsikringer mm
  • Markedsføring

Kosttilskud og naturlægemidler

  • Kosttilskud og naturlægemidler. Hvad er forskellen? Registrering ved salg af disse
  • Hvad må vi udtale os omkring kosttilskud og naturlægemidler?
  • Sundhedsanprisninger

Regnskab og moms

  • Regler for fakturering
  • Regnskab og bogføring
  • Hvilke ydelser skal der betales / ikke betales moms af?
  • Hvad er SKAT´s opfattelse af sygdomsbehandling og velvære behandling
  • Regler for momsfritagelse
  • Beregning af skat, moms og lønsumsafgift
  • Hvordan afregnes dette?

 

Cancer

  • Hvad er cancer? Kræftcellernes seks karaktertræk, oxidativt stress, onkogener, tumor supressor gener, immunforsvar mm
  • Forebyggelse og behandling
  • Etableret behandlings-system, De 8 (+2) anbefalede livsstilsændringer
  • Alternativ behandlings-system. Hvad kan vi tilbyde vores patienter?  
  • Forskellige complementære alternative medicineres (CAM) anbefalinger.
  • Kost og cancer. Forskellige indholdsstoffer i fødevarer, ORAC, Risikofaktorer
  • Brystcancer
  • Prostatacancer
  • Patientcases set ud fra Functional Medicinsk Matrix

 

Binyretræthed, ME, CFS, FM, MCS og fællestræk set med Functional Medicinske øjne og klinik med patient

  • Ordforklaring og symptomer
  • Binyretræthed, James L Wilson og Funktionel medicin. Kortisolkurver. Symptomer, diagnose, kost og tilskud
  • ME og CFS (Kronisk træthedssyndrom) og Funktionel medicin. Symptomer, diagnose, kost og tilskud
  • FM (Fibromyalgi) og Funktionel medicin. Nedsat energiproduktion, mitokondrietræthed, udbrændte celler. Symptomer, diagnose, kost og tilskud
  • MCS (Multi kemisk sensitivitet) og Funktionel medicin. Symptomer, diagnose, farlig kemi, kost og tilskud
  • Klinik med patient (evt. opfølgning af tidligere patient)

 

Prøveeksamen

 

Opfølgning

 

Skriftlig eksamen

 

Mundtlig eksamen

 

Tidspunkter for undervisning

Fredag: kl. 12.00 - 17.30. Der spises frokost hjemmefra og skolen planlægger og serverer mellemmåltider og aftensmad.
Lørdag: kl. 8.30 til 17.00
Søndag: kl. 8.15 til kl. 15.45
Link til optagelser bliver publiceret mandag efter hver uddannelses-weekend.
 

Læs mere om Kostvejlederuddannelsen.

 

Det siger vores elever.

 

Bestil brochure og uddannelsesplan.

Nyheder

Opskrift: Rødgrød
21/09 2017 kl. 13:38
Få opskriften
Vi starter et nyt hold op i september 2018   Læs ...
Læs mere om Eva og de 2 andre oplægsholdere, der kommer ...
Perfekt menu til hverdag og fest!   Få opskriften ...
Nyhedsbrev uge 38
21/09 2017 kl. 10:27
Læs nyhedsbrevet

Nyhedsbrevbanner underside

Tilmeld Kostakademiets nyhedsbrev