Det lærer du på uddannelsen til klinisk kostvejleder
Opstart i januar og august
Kostakademiet har uddannet kliniske kostvejledere siden 1995. Vi er anerkendte for vores høje kvalitet i uddannelsen. Med afsæt i solid og velfunderet faglig baggrund uddanner vi dig til at møde dine klienter med åbenhed og imødekommenhed, respekt og forståelse. Og du bliver dygtig nok til at indgå i et evt. samarbejde med det etablerede sundhedsvæsen.
Du får viden og indsigt i kostens betydning for menneskets helbred, så du kan udarbejde individuelle kostplaner for dine kommende klienter. Du får opskrifter og praktiske øvelser i køkkenet. Og praktik med patienter under supervision. På den måde bliver du kvalificeret i at praktisere kostvejledning og ernæringsterapi i din egen klinik. Du lærer at hjælpe dine klienter med både at træffe de rigtige valg - og at føre dem ud i livet i en travl hverdag.
Når traditionel naturlægekunst møder moderne functional medicine
På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder bliver du meget mere end kostvejleder. På uddannelsen mærker du tydeligt kostens og ernæringens plads i et naturmedicinsk verdensbillede. Og du lærer bl.a. også urtemedicin, irisanalyse og bioregulationsterapi. Den traditionelle naturlægekunst spiller perfekt sammen med den helt moderne functional medicine, hvor den rette og optimale ernæring er indbygget i al behandling, som er meget præcist tilrettet det enkelte menneske. Flere af Kostakademiets undervisere er da også uddannede på Institute for Functional Medicine, som står bag denne terapiretning, som er en af de førende og mest lovende, vi kender.
Kostakademiets 2-årige kostvejlederuddannelse fordeler sig over fire semestre. De første tre semestre foregår som 100% e-learning. Og du kan vælge at følge et hold - eller du kan studere selv i dit eget tempo. På fjerde og lidt mere intensive semester mødes vi i både køkken og undervisningslokale for at omsætte teori til praksis, bl.a. ved at have praktik med patienter under supervision.
Et undervisningsseminar består typisk af lidt forberedende pensum, undervisning som e-learning eller i undervisningslokalet samt et sæt træningsspørgsmål, så du kan teste, om du har lært, hvad du skal.
I alt får du i løbet af uddannelsen min. 500 lektioner og timers teoretisk og praktisk undervisning. Hertil kommer ca. 200 timers studiearbejde med læsning, tests, træningsspørgsmål og evt. arbejde i studiegruppe.
Se, hvordan du bliver klinisk kostvejleder
Uddannelsen afsluttes med en større skriftlig eksamen med en teoretisk prøve og din hovedopgave samt en mundtlig eksamen, hvor du skal fremlægge et emne og forsvare din opgave. Med test efter hvert semester bliver du godt klædt på til at gennemføre uddannelsen med et godt resultat.
På Kostakademiet får du et moderne og fleksibelt uddannelsesforløb, som lever op til alle krav til en tidssvarende uddannelse, du kan finde plads til i en travl hverdag.
Den bedste gave jeg har givet mig selv i mange år
"Min uddannelse på kostakademiet er den bedste gave, jeg har givet mig selv
i rigtig mange år!! Jeg kommer fra en erhvervsbaggrund, som absolut intet har med sundhedsvæsnet eller alternativ behandling at gøre,
men jeg vil arbejde som alternativ behandler resten af mit arbejdsliv.
Her godt 3 mdr. inden min sidste eksamen har jeg overhovedet ingen skrupler over at vejlede klienter med forskellige sygdomme og symptomer
– vægttab er kun en meget lille del af det jeg kan tilbyde."
Gitte Dahm
På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder lærer du:
At omsætte din teoretiske viden om kroppen til anvendelig praksis i klinikken.
Når du arbejder med naturmedicin og ernæringsterapi, er det afgørende, at du også forstår til bunds, hvordan og hvorfor kroppen skaber sygdomme. (Det er bl.a. derfor, at afsluttede eksaminer i basisfagene anatomi, fysiologi og sygdomslære er adgangskrav til uddannelsens andet år.) Ved at fordybe dig i bl.a., fordøjelse og lever, immunforsvar, hormonsystem, nervesystem og stofskifte bliver du klædt på til at forebygge og tage hånd om de fleste af tidens livsstilsygdomme – med udgangspunkt i det enkelte menneske.
De nødvendige grundlæggende elementer for at arbejde professionelt med kostvejledning og ernæringsterapi.
Helt basalt får du viden om fødens opbygning, bl.a. fedt, protein og kulhydrat, vitaminer og mineraler, syre-base-balance og de forskellige kostretninger. Og du lærer alt om kroppens behov for næring. Både i forbindelse med forebyggelse og bevarelse af vitalitet og sundhed. Og når der er særlige behov som fx under graviditet og amning, i forbindelse med sport, og når patienten har brug for at tabe sig. Men ikke mindst også til støtte, restitution og behandling af konkrete lidelser og sygdomme.
En velafprøvet og veldokumenteret behandlingsvej med functional medicine.
Institute for Functional Medicine står bag functional medicine, som er en af de førende og mest lovende terapiretninger, vi kender. I functional medicine er den rette og optimale ernæring indbygget i al behandling, som er meget præcist tilrettet det enkelte menneske. Denne systematiske metode og tænkning er integreret i Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder. Du lærer et system, som til stadighed udvikles og anvendes af nogle af de allerstørste kapaciteter – klinikere og forskere – inden for helhedsmedicin.
Teknikker og metoder fra naturmedicinen, som placerer kostvejledningen og ernæringsterapien i en mere helhedsorienteret naturlægekunst.
Jo skarpere, du kan gennemskue baggrunden for, at en person er blevet syg, des stærkere behandlingsplan kan du lave med patienten. Derfor indføres du også i områder som bl.a. miljøterapi, bioregulationsterapi og tandfoci. Og du får udvidet din forståelse for, hvordan menneskekroppen fungerer, og sygdomme kan opstå. Du får konkrete og praktiske analysemetoder som bl.a. irisanalyse og visuel analyse. Og du lærer at arbejde målrettet og meget specifikt med phytoterapien og dens medicinske urter.
Konkrete strategier og behandlingsplaner til en række specifikke lidelser og sygdomme.
Til trods for den individuelle tilgangsvinkel til dine klienter, bliver du på uddannelsen også godt rustet til at hjælpe og rådgive omkring den rette, understøttende ernæring hos personer med nogle af de mest udbredte livsstilssygdomme. Blandt andet osteoporose, allergier, gigt, fordøjelsessygdomme, autoimmune lidelser, diabetes, hjerte-kar-sygdomme, fertilitetsproblemer, stress, kronisk træthed, demens, Alzheimers, autisme, ADHD, stofskiftelidelser m.m.
At forstå, hvordan kost og ernæring er én af flere brikker til et godt helbred og et rigt liv, så dine klienter opnår mere varige resultater.
Et sundt liv handler om mere end sund mad og gode råvarer. Med undervisningen i køkkenet får du inspiration til, hvordan du også kan få dine klienter til at omsætte de gode madvaner til praksis i deres eget køkken. Med undervisningen i coaching lærer du professionelle teknikker, så du hjælper dine klienter til at slippe uheldige vaner og mønstre, der kan stå i vejen for deres vej mod bedre livskvalitet. Og på uddannelsen får du prøvet det hele af i praksis, når du har praktik med patienter under kyndig supervision af erfarne kolleger.
Hvordan du gør din klinik til en professionel forretning, du kan leve af.
Det er ikke nok at være en dygtig behandler, hvis du skal klare livet som selvstændig i egen klinik. Du skal også have styr på de øvrige områder af din forretning. Vi lærer dig de helt nødvendige trin til at blive selvstændig forretningsdrivende. Blandt andet, hvordan du sætter din pris, så du tjener en anstændig løn. Hvordan du styrer din tid, så du får balance mellem arbejde og fritid. Du lærer hvordan du markedsfører dig selv på en lødig og overkommelig måde, du har det godt med. Og du lærer naturligvis de love og regler, der regulerer din branche, så du kan agere professionelt på alle niveauer i dit fremtidige virke som vejleder.
På Kostakademiets uddannelse til klinisk kostvejleder får du blandt andet:
- Undervisning af nogle af landets førende kræfter inden for naturmedicin og ernæringsterapi i Danmark.
- Mulighed for at studere ved enten hvert andet år at følge et hold - eller som delvist selvstudie i dit eget tempo - med opstart i januar og august.
- Videooptagelse af al live-undervisning.
- Praktisk træning i køkkenet, hvor vi omsætter teori til praksis.
- Opfølgende spørgetimer til undervisningen. Så du løbende kan få svar på dine spørgsmål til undervisningen.
- Træningsspørgsmål og løbende tests, så du ved, at du lærer, hvad du skal.
- Adgang til et aktivt medlemsforum, hvor du kan få svar på spørgsmål og dele gode råd og erfaringer med dine medstuderende.
Se et samlet overblik over uddannelsen fire semestre her.
Se, hvad vores tidligere studerende siger her.
Adgangskrav
Uddannelsen til klinisk kostvejleder på Kostakademiet er for alle, der har lyst og mod til at beskæftige sig med ernæring, livsstil og mennesker.
For at kunne starte på uddannelsens 3. semester skal du enten have gennemført basisfagene med 200 lektioners anatomi, fysiologi og 100 lektioners sygdomslære. Eller du skal have en anden terapeut- eller behandlerbaggrund.
For at starte på uddannelsens 4. og sidste semester skal du have dine eksaminer i anatomi, fysiologi og sygdomslære, selv om du har en anden terapeut- eller behandleruddannelse. Og du skal have gennemført kursus i 50 lektioners klientpsykologi.
Vi vil gerne understrege, at anatomi, fysiologi og sygdomslære ikke alene er pligtfag. Det er vores klare holdning, at du bliver en meget bedre behandler og vejleder, jo bedre du har styr på disse basisfag.
Vi vil naturligvis gerne se dig på vores eget forløb: E-medicus: Anatomi, fysiologi og sygdomslære, målrettet til dig, der vil være bl.a. klinisk kostvejleder.
Men vi godkender også eksaminer fra andre skoler, som tilbyder kvalificeret undervisning i disse fag.
Der er studiestart i januar og august
Få 20 % rabat på anatomi, fysiologi og sygdomslære
Når det er sagt, så giver vi dig faktisk 20% rabat på E-medicus, når du senere tilmelder dig uddannelsen til klinisk kostvejleder. V refunderer 20% af din betaling for E-medicus på din første rate på 3. semester på kostvejlederuddannelsen.