Uddannelse til kostvejleder på Kostakademiet

Næste hold starter fredag d. 22. marts 2019.

Kostakademiet har uddannet professionelle kostvejledere siden 1995. Vi er anerkendte for vores høje kvalitet i uddannelsen. Med afsæt i solid og velfunderet faglig baggrund uddanner vi dig til at møde dine klienter med åbenhed og imødekommenhed, respekt og forståelse. Og du bliver dygtig nok til at indgå i et evt. samarbejde med det etablerede sundhedsvæsen.


Du får viden og indsigt i kostens betydning for menneskets helbred, så du kan udarbejde individuelle kostplaner for dine kommende klienter. Du får opskrifter og praktiske øvelser i køkkenet. Og praktik med patienter under supervision. På den måde bliver du kvalificeret i at praktisere kostvejledning og ernæringsterapi i din egen klinik. Du lærer at hjælpe dine klienter med både at træffe de rigtige valg - og at føre dem ud i livet i en travl hverdag.


Når traditionel naturlægekunst møder moderne functional medicine

På Kostakademiets kostvejlederuddannelse bliver du meget mere end kostvejleder. På uddannelsen mærker du tydeligt kostens og ernæringens plads i et naturmedicinsk verdensbillede. Og du lærer bl.a. også urtemedicin, kinesiologi, 5-elementlære og bioregulationsterapi. Den traditionelle naturlægekunst spiller perfekt sammen med den helt moderne functional medicine, hvor den rette og optimale ernæring er indbygget i al behandling, som er meget præcist tilrettet det enkelte menneske. Flere af Kostakademiets undervisere er da også uddannede på Institute for Functional Medicine , som står bag denne terapiretning, som er en af de førende og mest lovende, vi kender.


Kostakademiets 2-årige kostvejlederuddannelse fordeler sig over 14 weekender med live-undervisning. Før hvert undervisningsseminar får du et pensum, du skal forberede. Det kan være en bog, et kompendium, et webinar eller en kombination af det hele. Efter hvert kursus ligger der et sæt træningsspørgsmål, så du kan teste, om du har lært, hvad du skal.


I alt får du min. 313 lektioners teoretisk og 68 lektioners praktisk undervisning. Hertil kommer ca. 200 timers studiearbejde med læsning, tests, træningsspørgsmål og evt. arbejde i studiegruppe.


Se den samlede undervisningsplan her


Uddannelsen afsluttes med en større skriftlig eksamen med bl.a. en patientcase og en mundtlig eksamen, hvor du skal fremlægge et emne. Med en prøveeksamen forinden bliver du godt klædt på til at gennemføre uddannelsen med et godt resultat.


På Kostakademiet får du et moderne og fleksibelt uddannelsesforløb, som lever op til alle krav til en tidssvarende uddannelse, du kan finde plads til i en travl hverdag.​